klik op een van de gele knoppen voor contact en inschrijving


De grote najaarsreis naar Andalusië.

 

We gaan genieten van de najaarswarmte op een rondreis doorheen de streek. De grote hitte is weg, net zoals de grote massa toeristen.

De route brengt ons naar Granada, de stad die vooral bekend is voor het prachtige Alhambra; naar Córdoba met zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen, maar vooral ook met de ongelooflijke Mezquita; en natuurlijk ook de grote stad Sevilla, waar de Flamenco de straten warm maakt.

Daarnaast komen we uiteraard ook in enkele Witte Dorpen, bezoeken we Jerez-de-la-Frontera, de hoofdstad van de Sherry, ontdekken de Medina Azahara, ooit de zetel van het westelijk Kalifaat,  en maken we een wandeling in het Paraje National El Torcal.

 

We nemen voor deze uitgebreide rondreis rustig de tijd om alles te bekijken en te voelen, alsook om te proeven van de lokale gerechten en dranken

Nonkel Bart heeft ervoor gekozen om voor de logementen te kiezen voor mooie 3 & 4 sterren hotels in de steden Granada, Cordoba en Sevilla.

Door in de binnenstad te logeren is het nooit ver wandelen naar een restaurant of terras, en kan wie wil ook 's avonds nog genieten van de pracht van de bruisende stad.


Programma

vrijdag 29/9:

Vlucht vanuit Brussel naar Malaga waar we de huurwagen ophalen en naar het eerste hotel rijden in Granada

 

Zaterdag 30/9:

Een volle dag om Granada en het Alhambra te bezoeken.

Het Alhambra is een middeleeuws fort en paleis in Granada en een hoogtepunt van Spanje. Het paleizen complex van het Alhambra stamt uit de periode van de Moorse overheersers (Nashrid sultans) en betekent qasr alhamrā in het Arabisch, oftewel het Rode Paleis.

 

Zondag 1/10:

We verlaten Granada en maken een tocht naar de Axarquia tussen de witte dorpen. Daarna rijden we richting Antequera waar we een wandeling maken in het natuurpark El Torcal. Tegen de avond komen we aan bij ons hotel in Córdoba

 

Maandag 2/10:

Vandaag nemen we de tijd in de Córdoba om te genieten van de stad en ons te verwonderen van de tientallen zuilen van de Mezquita.

Dit gebouw heeft in een periode van 1300 jaar dienst gedaan als moskee én als kathedraal. Het is dan ook een bijzonder gebouw waarin verschillende bouwstijlen en religies samensmelten, een tekenend voorbeeld van de geschiedenis van de stad.

 

Dinsdag 3/10:

Vanuit Córdoba rijden we naar de Medina Azahar.

Deze stad  ( madinat al Zahra ) werd in 936 gebouwd om hier een nieuwe hoofdstad van het kalifaat Cordoba te creëren en zijn macht te tonen naar andere kalifaten.

Daarnaast bestaat een populaire versie waarin men zegt dat hij deze stad ook heeft laten bouwen voor zijn favoriete vrouw genaamd Azahara. Hoe dan ook, de stad was een uithangbord, er werd op niets gespaard en de beste materialen werden van heinde en ver ingevoerd.  Deze stad was de rijkste en politiek gezien belangrijkste plek binnen het gehele moslim rijk ter wereld.

 

Woensdag 4/10:

Woensdag wordt een rustige dag. We hebben de ruimte om nog iets te bezoeken in of rond Córdoba, of we vertrekken reeds met de auto richting Sevilla en gaan daar al ronddwalen.

 

Donderdag 5/10:

Vandaag blijven we in de stad Sevilla. Er is zeer veel te zien en te doen.

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en een van de grootste van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De Sevilliaanse wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.

 

Vrijdag 6/10:

Voor onze laatste dag in Andalusië rijden we naar Jerez-de-le-Frontera.

Tijdens de periode van de Moorse overheersing lag Jerez op de grens van het Moorse en het christelijke gebied, waar dan ook de naam ‘la frontera’ (de grens) vanaf stamt. Het centrum van Jerez bevindt zich rond deze middeleeuwse stadskern. 

Bovenal is Jerez hét wijncentrum van Andalusië en staat bekend om zijn 'Jerez'-Wijn, de sherry van de Engelsen. Overal ademt het in de stad de sfeer van sherry uit en wemelt het van beroemde Bodega's. In de kelders is een ongelooflijke hoeveelheid wijn opgeslagen. Als je een keuze zou moeten maken uit de vele interessante aspecten in deze stad, zijn een bezoek aan de bodega's ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheden.

Jerez is naast zijn sherry, ook beroemd om zijn flamenco, paarden en stieren. Het is zeer de moeite waard om de Koninklijke Andalusische Rijschool, Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestra te bezoeken voor een optreden van de befaamde Andalusische paarden. Ook kan je de stallen bezichtigen.

 

Zaterdag 7/10:

Aan alles komt een einde. Het is tijd om terug te rijden naar Malaga waar we de auto inleveren en ons klaarmaken voor de teruglucht naar Brussel.


Verblijf

 

We verblijven in drie hotels in de Steden Granada, Córdoba en Sevilla, telkens op basis van kamer met ontbijt. Zoals steeds heeft Nonkel Bart voldoende éénpersoons kamers gereserveerd, naast enkele dubbele kamers met twin bedden of dubbel bed.

Granada:

2 nachten in hotel Casa del Capitel Nazarí***

Córdoba:

3 nachten in hotel Eurostars Conquistador****

Sevilla:

3 nachten in hotel Hotel Derby Sevilla***


Prijs per persoon

€ 1950,- bij verblijf in een éénpersoonskamer

Opmerking:

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, doordat deze pas kunnen vastgelegd worden als de namen van de deelnemers bekend zijn.

Voor een retourvlucht van Zaventem naar Malaga is mogelijk vanaf € 280,-/pp

Kortingen

€ 75,- bij verblijf in een gedeelde kamer

EXTRA VROEGBOEKKORTING €75,-/pp VOOR DE EERSTE 4 INSCHRIJVINGEN

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie door Nonkel Bart

- begeleiding vanaf de luchthaven in België

- vervoer ter plaatse met huurwagen

- overnachtingen volgens programma

- maaltijden volgens programma

- onkosten reisbegeleider

- btw

Niet inbegrepen in de prijs

- de vluchten en luchthaventaksen 

- niet vermelde maaltijden

- toegangsgelden

- reis- en annulatieverzekering

Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van prijswijzigingen bij VAB)

Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven en fooien