Op dit moment is de agenda van Nonkel Bart helemaal opgevuld,

waardoor er geen nieuwe buddy-begeleidingen kunnen worden opgestart.


Woon je in de regio Gent-Deinze-Ronse-Zottegem en heb je nood aan een Buddy, dan kan je hiervoor bij Nonkel Bart terecht.

Je kan mij vragen om éénmalig of op regelmatige basis langs te komen voor een gezellige babbel of voor het begeleiden tijdens een bezoek aan dokter, familie, feest, ziekenhuis, winkel, restaurant, tentoonstelling, toneel, dierenpark, zee,... noem maar op. 

Deze dienstverlening is louter ondersteunend en begeleidend, en is beschikbaar voor alle doelgroepen en leeftijden.  Je kan bij mij niet terecht als er nood is aan verzorging of voor seksuele diensten.

 

Vooraleer we van start gaan, kom ik persoonlijk bij je langs om kennis te maken en te luisteren naar jouw noden. Deze eerste kennismaking is gratis. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we hoe vaak we afspreken, waarmee ik je kan helpen en wat je van mij mag verwachten.

 

Neem voor meer informatie en voor een kennismakingsgesprek meteen contact met me op via deze link: 


J. is een veertiger met autisme. Hij woont zelfstandig in een flat en werkt twee dagen per week bij een tuinman. Voor alle zorg en begeleiding heeft hij een netwerk opgebouwd van professionals. Maar deze mensen kan hij niet inschakelen voor het invullen van zijn vrije tijd en om naar buiten te komen. Door zijn handicap heeft hij het moeilijk om dit zelf te organiseren en om contacten te leggen.

Hij is heel erg geïnteresseerd in kunst en geschiedenis, maar wil ook wel eens gewoon iets gaan drinken of naar een optreden gaan.

Ik kom gemiddeld om de twee weken enkele uren bij J. langs. De ene keer gaan we samen boodschappen doen, de andere keer blijven we gewoon bij hem thuis en doen we een babbel terwijl we het aquarium schoonmaken.

Af en toe ga ik samen met J. een hele dag op stap om bv. samen een museum te bezoeken en daarna op een terras een glas te drinken en mensen te 'keuren'.

foto: UITinvlaanderen


Gezelschap met Nonkel Bart

Vorige week ging ik langs bij L.  We hebben afgesproken dat ik tweewekelijks bij haar langs kom. L. belde me gisteren op om langs te komen want ze voelde zich niet lekker.

Door de koude en donkere decemberdagen komt ze niet veel buiten en voelt ze zich wat eenzaam. Haar kinderen wonen niet in de buurt. Ze weet dat ze hen altijd mag bellen, maar wil hen niet elke dag storen met haar 'gezaag'.

Tijdens mijn bezoek hebben we koffie gedronken en hebben wat zitten praten. “Meer heb ik niet nodig, mijn saaie dag is gebroken”

Terwijl ik daar was toonde ze ook een brief die ze ontvangen had van de provincie omtrent een groepsaankoop van energie. Ik heb dat even opgezocht en uitgelegd hoe het werkt. Ze laat het nog wat bezinken.

Toen het tijd werd om te vertrekken, hebben we afgesproken om bij mijn volgend bezoek eens Scrabble te spelen.

Ze beloofde ook om een cake te bakken voor bij de koffie. We kijken er allebei naar uit.


H. woont in een service flat en belde mij op. Hij moet naar het ziekenhuis voor een onderzoek en een consultatie bij de dokter. Sinds de verbouwingen in het ziekenhuis, loopt hij snel verloren. Daarom vroeg hij aan Nonkel Bart om hem te begeleiden. Ik ging hem ruim op tijd ophalen en bracht hem naar het ziekenhuis waar ik hem begeleide naar de verschillende balies en wachtzalen.

Omdat alles vlotter verlopen is dan verwacht vroeg hij me of ik nog tijd had voor iets anders. Hij wou graag nog eens naar het dorp waar hij vroeger altijd heft gewoond, en waar zijn vrouw begraven werd. Er werd afgesproken wat de bijkomende kostprijs hiervoor zou zijn, waarna we naar het dorp reden. 

H. was blij zijn dorp nog eens te zien en langs te kunnen gaan bij het graf van zijn vrouw.

Wegwijs in het ziekenhuis met Nonkel Bart