Slowakije, een land dat in de communistische tijd één was met Tsjechië, is voor veel Vlamingen heel erg onbekend terein.

En toch heeft het zo veel te bieden. 

We reizen naar Sojka Resort gelegen in het Laga Tatra gebergte, het westelijke gedeelte van de Karpaten. Daar logeren we in het hotel van het resort dat reeds 20 jaar uitgebouwd wordt door Vlamingen. Het hotel is de ideale basis om (een deel van) het land te ontdekken, een land met een rijke culturele geschiedenis en een overvloed aan natuur

Nonkel Bart reist met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers in een 'gewone' auto vanuit België naar het Oosten. Gezien de grotere afstand wordt op de heen en terugweg een overnachting voorzien in Duitsland.

Ter plaatse verkennen we de streek met zijn prachtige uitzichten, kleine dorpjes en schitterende kastelen. Maar natuurlijk gaan we ook op zoek naar de lokale gastronomie.

Het wordt een rustige verkenningsreis met veel afwisseling. Nonkel Bart voorziet uitstappen, kleine wandelingen, stadsbezoek en rustmomenten. Zoals steeds tijdens de reizen van Nonkel Bart is er geen strikt dagprogramma, maar wordt er in samenspraak en afhankelijk van het weer, ieders goesting en mogelijkheden, een programma voorgesteld.

 

Slowakije stond misschien niet meteen op jouw bucketlist,

maar het is zeker één van de 'te ontdekken' parels van Europa.

 

Verblijf

- 7 nachten Sojka Resort Hotel obv half-pension (vrijdag tot vrijdag)

- 2 nachten Select Hotel Erlangen obv kamer-met-ontbijt

Klimaat

Slowakije heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Slowakije is 15°C en er valt in een jaar tijd 332 mm regen. Het is 204 dagen per jaar droog. Het klimaat in Slowakije is in mei meestal erg aangenaam. In bergachtig gebied kan het nog wat frisser zijn en is het weer iets wisselvalliger met kans op een bui.

In mei is het nog niet drukkend warm en staat het landschap in bloei.


Prijs per persoon

€ 1325,- bij verblijf in een éénpersoonskamer

Kortingen

€ 120,- bij verblijf in tweepersoonskamer (dubbel bed of twin-bedden)

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie en begeleiding door Nonkel Bart

- vervoer vanuit België in luxe wagen

- vervoer ter plaatse 

- overnachtingen volgens programma

- maaltijden volgens programma

- onkosten reisbegeleider (tenzij anders vermeld)

- btw

 

Niet inbegrepen in de prijs

- niet vermelde maaltijden

- reis- en annulatieverzekering

  Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van prijswijzigingen bij VAB)

  Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven en fooien

- facultatieve excursies