Onkel Bart ønsker velkommen på turen til Norge

 

Voor de grote-zomer-rondreis van 2023 nodigt Nonkel Bart je graag uit om mee te reizen naar Noorwegen.

 

Ga mee op deze uitgebreide autorondreis door het binnenland van Zuid-Noorwegen waar iedereen zich kan vergapen aan dit majestueuze land van bergen, meren, watervallen, gletsjers en fjorden. 

Op de route kom je langs heel wat toppers, langs plaatsen met een geschiedenis, langs de steden Bergen en Oslo, maar ook langs minder bekende 'vondsten' en wegen.

 Alle vervoer (vanuit België) gebeurt met de luxe wagen van Nonkel Bart. Voor de logementen werd gekozen voor comfortabele hotels met, waar mogelijk, half-pension. Nonkel Bart is de organisator van de reis, maar is tevens de chauffeur en de reisbegeleider. Het enige wat jij als deelnemer moet doen is genieten.

 

Doordat de reis, zoals steeds bij de reizen van Nonkel Bart, beperkt wordt tot 6 deelnemers blijft alles steeds flexibel. Komen we langs een mooie plaats, of hebben we zin in een wandelingetje, dan kan dat gewoon ingelast worden.


Reisprogramma

Dag 1: België - Hirtshals/Denemarken

Rit naar Hirsthals, een havenstad in het noorden van Denemarken

1 nacht in Montra Skaga Hotel (incl ontbijt , diner ter plaatse mogelijk)

 

Dag 2: Ferry Hirtshals/Langesund - Dalen

Inscheping om 9:00u en overtocht naar Langesund (4 ½u). Lunch aan boord (niet inbegrepen)

Na aankomst in Noorwegen rit naar Dalen. Dalen is het hart van de groene provincie Telemark, en is gelegen vlak aan het Bandak meer. Bij Zonsopgang en -ondergang zijn de wegen rondom Dalen een uitstekende plek om elanden te spotten.

1 nacht in Dalan B&B (incl ontbijt), uitgebaat door het Belgische koppel Delphine en Olivier.

 

Dag 3: Dalen - Geilo

Vandaag rijden we naar bergdorp Geilo. Onderweg passeren we de oostelijke grenzen van het Hardangervidda plateau, Rjukan en Gaustatoppen. Rjukan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en was tijdens WO II het toneel van een belangrijke overwinning op de Nazi's. Gaustatoppen is met 1883m de hoogste top van de streek.

2 nachten in Vestlia Hotel (incl half-pension). Het is een groter hotel maar biedt veel faciliteiten en een 'alpensfeer'.

 

Dag 4: Geilo & Hardangervidda

De omgeving van Geilo nodigt ons uit om de natuur in te trekken. Ideale plaats dus om na enkele drukkere dagen volop te genieten van de buitenlucht tijdens een wandeling.

 

Dag 5: Geilo - Bergen

Vanuit Geilo volgen we de spectaculaire Hardangervegen naar de Hardangerfjord. De uitzichten over het hoogplateau zijn fenomenaal. We rijden richting Bergen langs de fjord met zijn kleine dorpen.

Na de middag hebben we de tijd om de fjordenhoofdstad te ontdekken en te kuieren langs de hanzenkade Bryggen of om de kabelbaan naar boven te nemen voor een panoramisch uitzicht. Liefhebbers kunnen ook kiezen voor een bezoek aan het huis van Edvard Grieg, Noorwegens bekendste componist.

1 nacht in Scandic Bergen City (incl ontbijt)

 

Dag 6: Bergen - Balestrand

In de voormiddag is er nog tijd voor een korte wandeling in Bergen. Daarna volgt een rit naar de koning van de fjorden, de Sognefjord. Dit is de grootste fjord van het land, die tot wel 200km landinwaarts doorloopt. Het is de derde grootste fjord ter wereld.

Onderweg nemen we in Gudvangen de ferry door de smalste fjord van Noorwegen, de Nærøyfjord. Na aankomst in Kaupanger rijden we door naar Balestrand.

2 nachten in Dragsvik Hotel op de oever van de fjord (incl half-pension)

 

Dag 7: Sognefjord

Balestrand is dé perfecte uitvalsbasis om de uitgestrekte Sognefjord te verkennen. Vlakbij ligt het Ciderhuset waar we de lokale cider kunnen proeven. Vanuit het hotel kunnen we ook wandelen. Een uitstap naar Gaulerfjellet biedt een prachtig uitzicht over de fjord.

 

Dag 8: Balestrand - Stryn

We rijden verder naar het noordenlangs het dorpje Fjaerland op het einde van zijn 'eigen' fjord. Net buiten het dorp kunnen we naar het bekroonde gletsjermuseum en kunnen we een gletsjertong bekijken. Daarna gaat het over de bergpas naar Stryn aan de Nordfjord.

2 nachten in historisch Visnes Hotel (incl half-pension)

 

Dag 9: Nordfjord

Stryn is een heel goede locatie om gletsjers te bezoeken. We kunnen naar de Kjenndalsbreen of de Brikdalsbreen. Het azuurblauwe Lovatnet is één van de mooiste meren. Iets verder richting kust kunnen we bijleren over de vikingen in Sagastad.

 

Dag 10: Stryn - Bessheim

Vandaag wordt het een lange dag waarbij het moeilijk wordt om niet constant met open mond te zitten kijken naar de landschappen die voorbij glijden. We rijden door de bergen naar Hellesylt waar we inschepen voor een minicruise door de Geirangerfjord.

Bij Geiranger gaan we terug aan land en starten we de klim naar Dalsnibba waarna we verder het binnenland intrekken. Langzaamaan zien we de spitse toppen van Jotenheimen opdoemen terwijl we naar de oostzijde van dit nationaal park rijden.

1 nacht in Bessheim Fjellstue, een autenthiek berghotel (incl half-pension)

 

Dag 11: Bessheim - Oslo

Via de prachtige Valdresflye rijden we naar Oslo. Onderweg hebben we spectaculaire uitzichten over het en de omliggende vlaktes. Daarna dalen we af en wordt het landschap terug groener.

2 nachten Comfort Hotel Børsparken (incl ontbijt)

 

Dag 12: Oslo

Vandaag verkennen we Oslo. We  proeven van deze moderne hoofdstad met zijn maritieme verleden. Een aanrader is een bezoek aan het Vigelandpark met zijn prachtige beelden die ver vooruit waren op hun tijd. We sluiten de dag af in één van de vele bars of restaurants met uitzicht op de Oslofjord.

 

Dag 13: Oslo - Langesund & ferry Langesund/Hirsthals

Vanuit Oslo rijden we langs de prachtige Oslofjord naar Langesund waar we om 14:30u inschepen op de ferry naar Denemarken.

Meteen na het ontschepenrijden we naar het hotel waar we ook de eerste nacht hebben doorgebracht.

1 nacht Montra Skaga Hotel (incl ontbijt, diner ter plaatse mogelijk)

 

Dag 14: Hirsthals - België

Terugrit naar België


Prijs per persoon:   € 2990,-

 

In Noorwegen beschikken de kamers over, ofwel twee aparte éénpersoons bedden, of een bed met twee afzonderlijke matrassen en afzonderlijke donsdekens. Uiteraard is een dubbel bed ook steeds mogelijk.

 

Als u alleen reist en bereid bent een kamer te delen, dan zorgt Nonkel Bart voor een kamergenoot van hetzelfde geslacht. 

Wil je liever niet de kamer delen met een andere deelnemer, dan is er een beperkt aanbod van éénpersoons kamers beschikbaar mits een toeslag van € 900,-

 

Korting:

€ 75,- per persoon bij boeking voor 01/01/2023

 

Gegarandeerd vertrek:

Nonkel Bart verzekerd voor deze reis een gegarandeerd vertrek bij 5 of 6 deelnemers.

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie en begeleiding door Nonkel Bart

- vervoer vanuit België in luxe wagen

- alle gereden km ter plaatse 

- overnachtingen volgens programma

- maaltijden volgens programma

- minicruise Nærøyfjord (Gudvangen-Kaupanger)

- minicruise Geirangerfjord (Hellesylt-Geiranger)

- onkosten reisbegeleider

- btw

Niet inbegrepen in de prijs

- niet vermelde maaltijden

- toegangsgelden excursies

- reis- en annulatieverzekering

Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van  prijswijzigingen bij VAB)

Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven en fooien