We gaan naar de Noord-Duitse heide. Het Naturpark Lüneburger Heide is een groot heide- en boslandschap van meer dan 1000 km² met het grootste aaneengesloten heidegebied van Midden-Europa. Naast heide zijn er ook tal van bossen, rivieren en dorpen met oude boerderijen in vakwerk.

Nonkel Bart nodigt je graag uit om dit gebied te ontdekken in een korte vakantie. 

Net ten noorden van het heidegebied ligt Hamburg. Het zou zonde zijn om deze prachtige hanzestad niet te bezoeken. Het is de grootste haven van Duitsland, en ook al is de stad iets kleiner en vooral minder druk dan Berlijn, hij moet er niet voor onderdoen. Nonkel Bart is alvast verliefd op Hamburg.

 


Verblijf

We verblijven in Hotel Acht Linden**** in Egestorf. Dit is een prachtig hotel op het rustige platteland van de Lüneburger Heide, waar we kunnen genieten van traditionele gastvrijheid, een restaurant met een verscheidenheid aan verfijnde gerechten en een eigen 'Biergarten'.

We verblijven in stijlvolle kamers obv kamer met ontbijt. 

Nonkel Bart reserveerde zowel éénpersoons als dubbele kamers.

 


Dagprogramma

WOENSDAG

We komen in de late namiddag aan bij het hotel waar we na het inchecken nog de tijd nemen om de benen te strekken en een wandeling te maken door het dorp Egestorf. Voor het avondeten wordt een tafel gereserveerd in het hotelrestaurant zodat we ter plaatse kunnen blijven.

DONDERDAG:

Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar Lüneburg dat zijn naam heeft gegeven aan het gebied. We maken een wandeling door dit historisch hanzestadje dat destijds rijk geworden is door de zoutwinning. Na de lunch rijden we naar de 'Oltendorfer Totenstadt' waar we de wandelschoenen aantrekken voor een eerste verkenning van de heide. Na elweer een korte rit met de auto komen we aan in Schneverdingen waar we een wandeling maken in het 'Pietzmoor'. Als we geluk hebben staat het katoengras in bloei.

VRIJDAG:

Vandaag gaan we naar de grote stad, Hamburg. In de voormiddag verkennen we de historische 'Altstadt' en bezoeken de 'St. Michaeliskirche'.

's Middags kunnen de liefhebbers kiezen voor de traditionele snack van de stad. Neen, het gaat hier niet over een 'hamburger' maar over een 'Currywurst'. Net zoals vele andere steden in Duitsland beweert Hamburg de uitvinder ervan te zijn.

Na de middag gaan we naar Hafencity en Speicherstadt. Hafencity is een stadsdeel dat op een aantal riviereilanden werd gebouwd, en dat sinds het jaar 2000 worden uitgebouwd als nieuw stedelijk project. Het voornaamste gebouw is de spikslinternieuwe 'Elbphilharmonie'. Het is een glazen constructie die bovenop een oud warenhuis werd gebouwd en doet denken aan een ijsberg. 

In Speicherstadt vinden we dan tal van originele pakhuizen terug gebouwd in rode baksteen met groene koperen daken. Dit deel van de stad wordt aanzien als authentiek en staat sinds 2015 op de Unesco Werelderfgoed Lijst. We kuieren tussen de gebouwen door en proberen ons voor te stellen hoe de handelshaven er 100 jaar geleden uitzag. Een belangrijke bezienswaardigheid in Speicherstadt  is het Miniatur Wunderland. Dit is grootste modelspoorbaan ter wereld met meer dan 15 km sporen. Elk half uur wordt een nieuwe dag gesimuleerd en wordt het donker met 500.000 lichtjes. Er zijn 100.000 bewegende voertuigen, een werkende luchthaven en nagebouwde regio's.

Na het avondmaal neemt Nonkel Bart je nog graag mee voor een korte avondwandeling in Sankt Pauli en langs de Reeperbahn. Deze wijk heeft een lange geschiedenis van uitgaan en vertier. Je vindt er tal van bars, clubs en restaurants. Het is tevens de rosse buurt van de stad.

ZATERDAG:

Vandaag gaan we afkicken van de grote stad en trekken terug de heide op om te wandelen. We gaan naar het charmante dorp Wilsede vanwaar we vertrekken naar de hoogste 'berg' van de streek. De Wilseder Berg is met zijn 169m hoogte gemakkelijk te beklimmen en biedt een mooi uitzicht op de heide. Als we na de wandeling nog tijd en zin hebben kunnen we naar het boomkruinpad Heide Himmel.

ZONDAG:

We nemen rustig de tijd voor ons zondagsontbijt waarna we richting huis te vertrekken.

 


Prijs per persoon

€ 780,-

Kortingen

€ 50,- bij verblijf in een gedeelde kamer

€ 50,- bij boeking voor 01/01/2023

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie en begeleiding door Nonkel Bart

- vervoer vanuit België in luxe wagen

- vervoer ter plaatse 

- overnachtingen volgens programma

- maaltijden volgens programma

- onkosten reisbegeleider

- btw

Niet inbegrepen in de prijs

- niet vermelde maaltijden

- toegangsgelden gekozen excursies

- reis- en annulatieverzekering

  Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van prijswijzigingen bij VAB)

  Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven en fooien