Bordeaux, Saint-Emillion, Médoc, Margaux, Sauterne, Pauillac, Saint-Estèphe,... We kunnen nog wel enige tijd verder gaan. 

Deze namen klinken bij velen als bekend in de oren. Het zijn dan ook stuk voor stuk plaatsen waar enkele van de topwijnen van Frankrijk worden gemaakt. Maar het zijn niet louter namen op een wijnetiket. Het zijn allemaal plaatsen die zich in de buurt van de Gironde bevinden en waar het goed leven is. Dat hadden ze eeuwen geleden ook al begrepen.

Hoog tijd om de streek samen met Nonkel Bart eens te ontdekken en te genieten van de landschappen met wijnvelden, dorpen, de grote stad Bordeaux, en natuurlijk ook van een goed glaasje wijn. Het wordt een rustige vakantie voor senioren die graag willen genieten van de streek en de cultuur, zonder focus op wandelen en activiteiten.

 

Verblijf

We verblijven bij landgenoten Annick & Nicholas in La Vigne d'Or waar Nonkel Bart een grote gîte en enkele extra kamers heeft gereserveerd.

Op die manier zijn er voldoende kamers voor singles, maar ook voor koppel of vrienden/vriendinnen om te delen. De gîte is dan weer ruim genoeg om als centrale plaats te gebruiken voor de hele groep. 's Morgens kunnen we er ook genieten van het ontbijt.

 


Dagprogramma

Nonkel Bart werkt zelden met een vast dagprogramma. Doordat we met een kleine groep reizen hebben we de mogelijkheid om dag-per-dag samen te bekijken wat we gaan doen. Zo kunnen we rekening houden met goesting, het weer en mogelijkheden.

Dat wil echter niet zeggen dat Nonkel Bart niet alvast een lijst heeft van mogelijkheden die hij wil aanbieden. Er is teveel om te bezoeken, maar dit is alvast een greep uit het mogelijke aanbod:

- Bezoek aan Bordeaux

- de Abdij van Sauve-Majeure

- Saint-Emillion

- Autorit door de beroemdste wijngaarden

- het dorpje Cadillac

- De Citadelle van Blaye

- de baai van Arcachon

 


Prijs per persoon

€ 1375,- bij verblijf in een éénpersoonskamer

Kortingen

€ 150,- bij verblijf in een gedeelde kamer

 

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie en begeleiding door Nonkel Bart

- vervoer vanuit België in luxe wagen

- vervoer ter plaatse 

- overnachtingen volgens programma

- maaltijden volgens programma

- onkosten reisbegeleider

- btw

Niet inbegrepen in de prijs

- niet vermelde maaltijden

- toegangsgelden gekozen excursies

- reis- en annulatieverzekering

  Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van prijswijzigingen bij VAB)

  Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven en fooien