Voor het reizen met Nonkel Bart kan je kiezen

uit drie mogelijkheden:


 

 


Standaard worden alle reizen en uitstappen uitgevoerd met de luxewagen van Nonkel Bart.

In deze wagen kunnen 6 (uitzonderlijk 7) deelnemers comfortabel meereizen en is er plaats voor bagage (trolley's en/of reistassen).

Voor reizen op maat, of voor reizen waarbij gekozen wordt voor een vliegtuig met huurwagen ter plaatse, 

kan er gekozen worden voor een busje van maximaal 8 deelnemers + chauffeur

 

Auto Nonkel Bart
Auto interieur
Auto stoelenconfiguratie

1. Een reis uit het aanbod van Nonkel Bart

 

Nonkel Bart is de organisator, is jouw privé chauffeur en de reisbegeleider te plaatse. Alle vervoer gebeurt met een luxe volumewagen waarin iedereen comfortabel kan zitten. Het aantal deelnemers is beperkt tot 6 personen (7 deelnemers igv een vliegvakantie met huurbusje).

Nonkel Bart is een reisbegeleider die samen met jou de bestemming ontdekt. Er is dan ook geen vooraf vastgelegd dagprogramma. Uiteraard heeft Nonkel Bart de mogelijkheden en bezienswaardigheden in de streek reeds bekeken, en zal er een voorstel gedaan worden. Maar hier kan flexibel mee omgegaan worden volgens jou goesting van de dag.

 

Omdat niet iedereen hetzelfde type reis verkiest, of over dezelfde (fysieke) mogelijkheden beschikt zullen er vanaf 2024 bij elke reis in het aanbod één of meer 'stickers' gezet worden.

Deze stickers moeten aangeven voor wie de reis geschikt is, wat de zwaarte is, welk type reis het is,...

Meer uitleg over de stickers vind je door te klikken op de knop. 


Het verblijf is meestal op basis van 'kamer met ontbijt' in hotel, bed&breakfast of vakantiewoning. Door te kiezen voor een formule met enkel ontbijt is er voor de andere maaltijden ook voldoende flexibiliteit in wat, waar en wanneer we eten. Nonkel Bart eet mee met het reisgezelschap.

 

De opstapplaats van de reizen is de regio Gent-Deinze-Oudenaarde. Als je met de wagen komt bekijkt Nonkel Bart een veilige plaats om je auto te parkeren tijdens de vakantie. Wie met de trein komt wordt opgepikt aan een station in de regio. Voor wie gebracht wordt spreken we af op de carpoolparking van De Pinte.

Afhankelijk van de richting waarnaar we rijden kunnen andere opstapplaatsen afgesproken worden. Meestal gaat het hierbij dan over een carpoolparking in de buurt van de snelweg.

Optionele oppik-service: Wie niet op eigen kracht of met hulp van familie of bekenden naar een opstapplaats kan komen, kan via Nonkel Bart een oppik-service bestellen. Een chauffeur haalt je dan thuis op en brengt je naar de dichts bijgelegen opstapplaats.

De chauffeur doet dit tegen een kleine vergoeding die vooraf met Nonkel Bart wordt afgesproken. De prijs is afhankelijk van uw ophaal adres, de afstand en het aantal inzittenden. Contacteer Nonkel Bart voor meer informatie.

 

Geldzaken tijdens de vakantie: Een enkele uitzondering daargelaten schiet Nonkel Bart tijdens de vakantie de kosten voor maaltijden, excursies, parkeergeld,... die niet inbegrepen zijn in de prijs van de reis, voor.

Elke dag worden de uitgaven per deelnemer door Nonkel Bart opgelijst. Zo heeft iedereen de vrijheid om te eten of drinken wat hij of zij wenst, moeten we bij het afrekenen niet gaan zitten rekenen, en blijft het toch eerlijk tov elkaar.

Na thuiskomst maakt Nonkel Bart een totaalfactuur van de vakantie.

Op deze factuur wordt de reeds betaalde prijs van de reis vermeld, alsook de opleg voor de persoonlijke uitgaven & het evenredig deel van de gemeenschappelijke kosten. Het betreft hierbij voornamelijk de kosten voor toegangsgelden (incl de toegangs/deelname kost voor Nonkel Bart) , parkingkosten, bijkomende tol,... voor excursies die niet standaard in het programma zijn opgenomen.

 


Prijzen

De prijzen voor een vakantie met Nonkel Bart liggen misschien iets hoger dan bij andere aanbieders. 

De voornaamste reden hiervoor ligt bij de kleinschaligheid van de reizen. Het concept van Nonkel Bart is er net op gericht om te reizen met een kleine groep tot 6 deelnemers (of tot 7 deelnemers in geval van begeleide vliegvakanties).

 

Dit zorgt voor een grote flexibiliteit en luxe, zowel voor wat betreft  de mobiliteit van de wagen, als voor wat betreft de invulling en de uitvoering van het dagprogramma.

Een andere reden ligt bij het aanbod van voornamelijk single kamers. Het overgrote deel van de deelnemers reist alleen en verkiest een eigen kamer. Spijtig genoeg zijn de prijzen die hotels aanrekenen voor een single kamer steeds hoger dan voor een dubbele kamer.  Vaak hebben hotels wel enkele single kamers in hun aanbod, maar zijn deze significant kleiner of slechter gelegen. Een andere deel van de hotels hebben geen single kamers maar bieden dubbele kamers aan voor single gebruik. In dit laatste geval is het comfort hoger, maar is de prijs navenant hoger.

Nonkel Bart zoekt steeds naar een ideale balans tussen prijs en kwaliteit van de kamer.

 

Bij begeleide vliegvakanties zijn de vluchten standaard niet inbegrepen in de prijs. Nonkel Bart kan rechtstreeks vluchten boeken bij de vliegtuigmaatschappijen en zoekt steeds voor de beste vlucht. Dat is een combinatie van comfort, ideale vlieguren en prijs.

Nonkel Bart vermeldt wel steeds een richtprijs voor de vluchten.

Doordat we reizen in kleine groep dient er voor de boeking van een vlucht steeds een naam van de passagier ingevuld te worden. Daardoor kunnen vluchten niet meteen geboekt worden tijdens het uitwerken van de reis, maar dient Nonkel Bart te wachten tot de deelnemers gekend zijn.

Van zodra een reis het minimale aantal inschrijvingen heeft behaald voor een gegarandeerd vertrek, start Nonkel Bart met het boeken van de vluchten.

Voor wie daarna nog inschrijft wordt een extra passagier toegevoegd, op basis van de prijs op dat moment.

 

Kortingen

- Tenzij anders vermeld zijn alle prijzen berekend voor een verblijf in een single kamer

Indien je bereid bent de kamer te delen met een partner, of met iemand anders (van hetzelfde geslacht), is er meestal een korting mogelijk op de kamerprijs.

- Op de meeste vakanties geldt een vroegboekkorting tot er voldoende inschrijvingen zijn voor een gegarandeerd vertrek. Dit staat steeds vermeld op de informatie fiche van de desbetreffende reis.

 


2. Een reis of uitstap op maat

Nonkel Bart werkt ook op maat, de mogelijkheden zijn daarom oneindig.

Ik stem het tempo van de uitstap of reis af op jouw specifieke mogelijkheden. Je bepaalt samen met Nonkel Bart de invulling van het programma. De balans tussen activiteiten en rust bepaal je zelf. Bij Nonkel Bart staan goesting, ontspanning en genot voorop.

Nonkel Bart is geen gids met een paraplu die je overlaadt met namen en data.

Daarbovenop is het programma zeer flexibel en kan er à la minute nog een aanpassing gebeuren.

Bij Nonkel Bart kan je volop genieten in een kleine groep, een ideale manier om op vakantie te gaan met vrienden of familie.

 

 

Alvorens we op vakantie vertrekken luister ik naar jullie wensen en doe ik enkele voorstellen, steeds rekening houdend met ieders mogelijkheden en fysiek. Ik hoor ook graag hoe actief of rustig je de vakantie wil. Het bezoek is ook het uitgelezen moment om afspraken te maken rond budget.

Daarna ga ik aan de slag om jullie droomvakantie tot in de puntjes uit te werken. 

Eens dit klaar is, krijgen jullie volledig uitgewerkt voorstel. In de offerte staat duidelijk wat wel en niet inbegrepen is in de prijs. Na betaling van het voorschot is de reis definitief bevestigd en kan het aftellen starten.

 

Nonkel Bart biedt een totaalpakket. Ik luister naar jouw goesting en wensen. Ik organiseer het verloop van de reis. Meer nog, ik ben jouw chauffeur en gids ter plaatse. Daarbovenop kan je mij ook vragen om een fotoreportage van de uitstap of reis te maken. 


 

Door te klikken op de afbeelding hiernaast wordt je omgeleid naar een overzichtspagina over het annulatie beleid van Nonkel Bart, in het geval dat je voor één of andere reden je reis dient te annuleren, of Nonkel Bart zelf voor een bepaalde reden de reis dient te annuleren, of er een verplichte annulatie wordt opgelegd door de overheid.


Soms gebeuren er voor vertrek, of tijdens de vakantie dingen die vragen om annulatie of bijstand. Vaak gaat dit gepaard met hoge kosten, die meestal niet gedekt zijn door een ziekenkas of andere verzekering.

Daarom raadt Nonkel Bart altijd aan om een reisverzekering te onderschrijven.

Voor wie nog geen polis heeft biedt Nonkel Bart een reisverzekering bij VAB aan.

Klik op de foto hiernaast voor meer informatie.Nonkel Bart is lid van de Vlaamse Vereniging Reisbureaus

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus vzw (VVR) is de beroepsvereniging voor reisprofessionals in Vlaanderen. Wie in België reizen wil verkopen moet voldoen aan de Pakketreizenwet en dus beschikken over een verzekering tegen faillissement (insolventie). Enkel een reisonderneming die over deze verzekering beschikt is een erkende reisprofessional.


Nonkel Bart is ondertekenaar van een Insolvabiliteitsverzekering via het Garantiefonds Reizen.

Deze verzekering dekt de annulatie en bijstand ten voordele van de reiziger bij financieel onvermogen van Nonkel Bart, handelsnaam van Ursus Turisticus CommV, BE0764.826.192

logo Garantiefonds Reizen

 

Nonkel Bart raadt aan om steeds een reisverzekering te ondertekenen. Indien je hierover niet beschikt, kan Nonkel Bart jou tegen een voordelige prijs een tijdelijke verzekering voorstellen, in samenwerking met VAB bijstandsverzekeringen

Prijsberekening voor een tijdelijke reisverzekering (bijstand, annulatie & bagage):

4€ pp/dag voor het deel bijstand en bagage + 6,25% van de totale reissom voor het deel annulatie

 

klik op het VAB logo voor meer informatie


Nonkel Bart beschikt over de verzekeringen BA Uitbating en BA Personenvervoer, nodig voor het aanbieden van pakketreizen en vervoeren van personen via AG insurance, in samenwerking met het kantoor Winsurance - Waregem.

 


Nonkel Bart beschikt over de vergunning 'Individueel Bezoldigd Personenvervoer' en 'bestuurderspas' zoals verplicht in de Vlaamse taxiwet van 2020. Nonkel Bart ondergaat regelmatig de verplichte medische controle in het kader van het 'rijvaardigheidsattest'.  

Het voertuig wordt zoals verplicht zesmaandelijks voorgereden voor een technische keuring.


Milieuvriendelijke bedrijfsvoering

 

 

Nonkel Bart verklaart voortdurend verschillende acties te ondernemen om het effect van de activiteiten op het milieu te verminderen. Hij verbindt zich er toe:

    • Een actief beleid voeren om het aantal verbruiksgoederen te verminderen
    • Een maximaal digitaliserings beleid voeren om het papierverbruik te verminderen
    • Te kiezen voor een voertuig dat voldoet aan de nieuwste normen qua vervuiling, binnen de mogelijkheden die voorhanden zijn en die voldoen aan noden voor het uitvoeren van de activiteiten
    • De milieubelasting veroorzaakt door het uitvoeren van de activiteiten geldelijk te compenseren aan de hand van giften aan natuurbeschermingsprogramma's