stickers

Op deze pagina vindt je een overzicht van de stickers die bepalen welk type vakantie er wordt aangeboden, en wat je mag verwachten van de invulling.

Deze stickers worden vanaf 2024 op elke reis toegepast.

 


 

Een verblijfsvakantie. We verblijven op één plaats van waaruit we de streek verkennen


 

Een rondreis. Een vakantie waarbij we rondreizen door een land of streek en waarbij we op verschillende locaties overnachten. Dit zijn vaak uitgebreide en langere vakanties.


 

Een begeleide vliegvakantie. Een vakantie waar we vanuit België samen vertrekken met het vliegtuig, en we ter plaatse rondrijden met een huurwagen, al dan niet vanuit één of meerdere accommodaties.


 

Een city trip Een vakantie waar we voornamelijk in de stad blijven en daar samen de stad ontdekken.

 


 

Een hotelvakantie. Een vakantie waar we steeds verblijven in één of meerdere hotels, meestal op basis van kamer met ontbijt, of voor de langere rondreizen eventueel in half-pension.


 

Een vakantie met verblijf in een vakantiewoning waarbij we gezellig kunnen samenzijn in onze eigen stek en af en toe ter plaatse kunnen eten.


 

Een vakantie met verblijf in een Chambre d'hôtes. Gezellig logeren in de woning van iemand die ons graag een persoonlijke service biedt, gepaard gaande met veel uitleg over het leven in de streek.

 


 

Een vakantie met verblijf bij Vlamingen of Nederlanders.

 


 

Wandelniveau

Een rustige vakantie met weinig focus op wandelen. De wandeling beperkt zich tot rustig flaneren, marktbezoek, bezienswaardigheden en geregeld een terrasje doen.

Deze reizen zijn ook toegankelijk voor personen die iets minder goed ter been zijn.

 

Een vakantie met lichte wandelingen met een maximum van ongeveer 5 km op goed begaanbare paden en wegen.

 

Een vakantie met wandelingen zoals wandelniveau 2 maar met een langere wandelafstand.

 

Een vakantie met wandelingen met een maximum van ongeveer 5 km op een uitdagender of oneffener ondergrond. Bvb houten paden, bergpad: grotere (uitgestippelde) wandelingen langs wegen, in natuurgebieden of bergachtig gebied.

 

Een vakantie met wandelingen zoals wandelniveau 4 maar met een langere wandelafstand.

 

Een vakantie waar de focus volledig ligt op het wandelen, bvb  een lange afstandstocht waarbij de bagage naar de volgende accommodatie gebracht


Een vakantie naar een avontuurlijke bestemming voor minder actieve deelnemers.

Tijdens deze vakantie bezoeken we een bestemming die meestal enkel aangeboden wordt door aanbieders van actieve vakanties. Meestal gaat het hierbij over moeilijker te bereizen streken.

Omdat bezienswaardigheden vaak niet net naast een parkeerplaats liggen krijgt dit type vakantie voornamelijk een wandelniveau 2.


 

Een vakantie waar voornamelijk aandacht gegeven wordt aan cultuur. Er kan wat gesproken worden over geschiedenis, over de manier van leven, er kan aandacht gegeven worden aan gebouwen, een museum bezoek,...

 


 

Een vakantie waarbij den focus ligt op natuurbeleving we genieten van uitzichten, bos, berg, meer, …


 

Themavakanties: bvb extra aandacht voor het (leren) fotograferen, kookworkshops, schilderen, yoga, muziek, talen,…: