Omringd door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan zou je IJsland kunnen omschrijven als een soort geïsoleerde, vergeten wereld aan de rand van de poolcirkel. Niet voor niets scoort het eiland zeer goed als decor voor science fiction en fantasy films.

Dinosaurussen en weelderige wouden moet je er niet verwachten, maar dramatische oerdecors, vulkanische landschappen en fenomenen, eindeloze fluogroene mostapijten, versteende lavazeeën, talloze watervallen, verbrande en bevroren woestijnen… des te meer. Op een relatief kleine oppervlakte is de verscheidenheidenorm te noemen.

Gedurende honderdduizenden jaren hebben verschillende vulkaansystemen in combinatie met de schurende werking van een enorme ijskap die het eiland bedekte, ervoor gezorgd dat IJsland nu een van de meeste tot de verbeelding sprekende reisbestemmingen is. Elk apart hadden ze een grote invloed op het landschap, maar waar ze in duel gingen ontstonden wonderlijke fenomenen.

Met deze groepsreis focussen we vooral op de zuidkust waar de sporen van het gevecht tussen ijs en vuur duidelijk zichtbaar zijn. Het traject is een van de wonderlijkste op aarde. Hier ontdek, ruik en voel je heel wat kenmerken van IJsland.

Deze reis gaat door met een zeer beperkt aantal deelnemers van maximaal 7 deelnemers. ’s Middags picknicken we onderweg en ’s avonds genieten we van een comfortabel hotel en een lekkere maaltijd.

We plannen deze reis bewust aan het einde van de zomer. De herfstkleuren doen dan hun intrede en het noorderlichtseizoen gaat van start.


Deze reis is een samenwerking tussen Nonkel Bart en Het Noorderhuis waarbij Het Noorderhuis instaat voor de volledige organisatie en Nonkel Bart voor de reisbegeleiding.

 

Het Noorderhuis is een Belgische reisorganisatie die gespecialiseerd is in de organisatie van reizen naar Scandinavië, Canada en Alaska.

 


Gedetailleerde informatie

Voor een gedetailleerde beschrijving, prijs, praktische informatie en boeking kan u terecht op hun website via deze link:

https://noorderhuis.travel/reis/geuren-en-kleuren-van-zuid-ijsland

Indien u contact opneemt met Het Noorderhuis, gelieve dan te vermelden dat u werd doorgestuurd door Nonkel Bart.