Welkom op de interessepoll voor de reis naar Ljubljana - Slovenië in 2023.

De bedoeling van de vragenlijst hieronder is om te horen bij jullie geïnteresseerden op welke manier Nonkel Bart de reis het best zou samenstellen.

 

De vragenlijst zal enkel gebruikt  worden door Nonkel Bart in functie van deze reis. Je persoonlijke gegevens dienen enkel om je achteraf te kunnen contacteren indien je interesse hebt om mee te reizen, en zullen niet gebruikt worden voor mailings of dergelijke.

 

De vragenlijst kan ingevuld worden tot 1 december 2022

 

Alvast bedankt om de vragenlijst in te vullen.


Ljubljana

is de hoofdstad van Slovenië. Dit is het noordelijke deel van het vroegere Joegoslavië en was het eerste land dat zelfstandig werd.

Ten noorden ligt Oostenrijk, ten oosten Hongarije en ten zuiden Kroatië. Ten westen ligt er een stuk grens met Italië en een heel kort stukje kust.

De volledige noordgrens wordt gekenmerkt door de uitlopers van de alpen.

 

Het land is iets kleiner dan België en heeft slechts 2 miljoen inwoners. Het klimaat is zeer wisselend van streek tot streek. In het noordwesten heerst een alpenklimaat, het binnenland heeft voornamelijk een continentaal klimaat met zeer hete zomers en erg koude winters, terwijl de kust een Middelandse Zee klimaat heeft.

 

Ljubljana ligt pakweg midden in het land. Van daaruit is het zelden langer dan een uur rijden naar de voornaamste plaatsen van het land.


Ljubljana

Bled

Tolmin kloof

Lipic

Maribor

Piran


Prijs:

Aangezien de reis wordt samengesteld op basis van jullie antwoorden op de vragenlijst is het nog niet mogelijk om een definitieve prijs op de reis te zetten.

Daarom heb ik me gebaseerd op een reis van 8 dagen, met de auto vanuit België met telkens een overnachting onderweg, en met logement in een middenklasse hotel op basis van kamer met ontbijt. Ik reken ook een forfait in voor de verplaatsingen te plaatse.

De andere maaltijden en de eventuele toegangsgelden, parkings,... zijn niet in de prijs inbegrepen. Op basis van mijn ervaringen in 2022 lijkt het leven me in Slovenië goedkoper dan in België.

 

Ik schat dat deze vakantie rond 1100€/pp zal kosten. 

Als we kiezen voor het vliegtuig komt de prijs ongeveer gelijk door de huurauto, maar dan zijn we in vergelijking slechts 6 dagen weg.


De vragenlijst:
Bedankt voor het invullen van deze vragenlijst.

Afhankelijk van de antwoorden zal Nonkel Bart eind 2022 een een reis samenstellen waarop je zal kunnen inschrijven.

Wie een optie genomen heeft zal als eerste gecontacteerd worden met de vraag of hij/zij definitief wenst in te schrijven.