Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Nonkel Bart ook voor 2023 een vakantie voor mensen met een lichte mentale beperking en/of ASS.

Deze keer trekken we naar Zuid-West Denemarken

 

Denemarken is misschien een klein land, maar het heeft heel veel te bieden. Vanuit het Zuid-Westen van het land zijn destijds de Vikings vertrokken om te roven en te plunderen langs de kusten tot in de Middellandse zee. Daarna hebben ze  handelsnederzettingen gebouwd en hebben zo via zee veel kennis en producten verspreid.

Tegenwoordig kennen we Denemarken vooral van andere dingen. Het is een zeer fietsvriendelijk land, het is het land van moderne meubelen en het is natuurlijk het land van LEGO.

Wist je trouwens dat LEGO een afkorting is van 'Leg Godt' wat letterlijk vertaald 'Speel Goed' betekend?

 

Tijdens onze vakantie maken we uitstappen in de omgeving van ons verblijf. We gaan dat leven van de Vikings nader bekijken in Ribe en we bezoeken het LEGO-huis dat er uitziet alsof het met LEGO blokken gebouwd werd. We gaan ook naar zee, en als we geluk hebben kunnen we de zeehonden zien zonnen. We maken ook een paar wandelingen doorheen het Deense landschap en bezoeken dorpen en steden in de buurt.

Natuurlijk nemen we ook ruim de tijd om te genieten en tot rust te komen.

 


Voor wie?

Deze reis wordt specifiek aangeboden aan volwassenen met een lichte mentale beperking en/of ASS. De deelnemers moeten voldoende mobiel en zelfstandig zijn, en geen nood hebben aan verzorging.

Er kunnen 5 deelnemers inschrijven zodat deze vakantie niet aanvoelt als een grote groepsreis.

Voor de begeleiding van de vakantie staat Nonkel Bart (gediplomeerd opvoeder) in, samen met een vrijwilliger die hem assisteert.


Verblijf

We verblijven in een grote blokhut met zes slaapkamers en vier badkamers. In de zeer grote tuin is er een klein zwembad en een Jacuzzi voor acht personen.

Het huis is heel gezellig ingericht met centraal een grote woonkamer en open keuken, waarrond de zes kamers liggen. 

Aangezien we met z'n zevenen reizen en er slechts zes slaapkamers zijn in de woning, zullen twee deelnemers een grote kamer moeten delen. Zij krijgen hiervoor een korting aangeboden. Alle anderen hebben hun eigen kamer.

Buiten kunnen we genieten van verschillende terrassen met tuinmeubelen. Er is een barbeque voorzien en er staat een trampoline.

 


Prijs

€ 1395,- per persoon met verblijf in eigen kamer

€     50,- korting bij verblijf in een gedeelde kamer

 

Klik op één van de gele knoppen als je je wil inschrijven, of als je nog vragen hebt.

 

Inbegrepen in de prijs

- alle organistatie en begeleiding door Nonkel Bart

- vervoer vanuit België in luxe wagen

- vervoer ter plaatse 

- overnachtingen volgens programma

- Bezoek Ribe Viking Center

- Bezoek LEGO House - Billund

- btw

Niet inbegrepen in de prijs

- maaltijden

- toegangsgelden bijkomende excursies

- reis- en annulatieverzekering

  Nonkel Bart biedt tijdelijke reis- en annulatieverzekeringen aan van VAB. De premie bedraagt 7,75% van de totale reissom (onder voorbehoud van prijswijzigingen bij VAB)

  Alle informatie over deze verzekering is terug te vinden onderaan elke pagina op deze site onder de naam: IPID VAB Vakantiepakket

- persoonlijke uitgaven